Flere umonterte ventilasjonskanaler sett fra siden.
Lindab skal nå levere sine første fossilfrie ventilasjonskalaner.

Leverer verdens første ventilasjonskanaler i fossilfritt stål

Lindab leverer verdens første ventilasjonskanaler laget av fossilfritt stål til et innovativt byggeprosjekt i Lund.

Eiendomsselskapet Vectura utvikler og drifter prosjektet, og entreprenøren er Skanska. Målet er å sertifisere eiendommen som LEED Gold. Det fossilfrie stålet kommer fra SSAB og er produsert med ny fossilfri teknologi. Lindab har fått en testleveranse som en av få leverandører, noe som gjør det mulig å levere produkter flere år før den planlagte vanlige produksjonen av fossilfritt stål, som er estimert til 2026.

Bygningen på 24 000 kvadratmeter vil inneholde kontor- og forskningslokaler og er designet for å være et symbol på innovasjon og bærekraft. Med mål om LEED Gold-sertifisering vil bygningen oppfylle strenge miljøkrav og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Én kilometer ventilasjonskanaler i fossilfritt stål

– Vi er svært stolte av Lindabs bidrag til eiendommen i form av én kilometer ventilasjonskanaler i SSABs fossilfrie stål. Dette er et skritt i riktig retning for å redusere både vår egen og våre kunders klimapåvirkning, sier Ola Ringdahl, administrerende direktør for Lindab.

– Dette er et utmerket eksempel på hvordan vi sammen med våre kunder og leverandører jobber med innovasjon for å bane vei for fremtidige løsninger innen klimaområdet. Ved å tørre å prøve noe nytt legger vi til rette for å gå fra spisskompetanse til bredde i neste prosjekt, sier Staffan Andersson, visepresident i Skanska Sverige AB.

Installeringen av de fossilfrie ventilasjonskanalene og andre ventilasjonsprodukter i prosjektet utføres av selskapet K Vent.

Powered by Labrador CMS