Blikkenslagerlærlingene Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har sin første hele klasse på Techcollage. Fra venstre Sigurd Olsen Aamlid (Gamlebyen Blikk AS), Kaia Ottestad (Olaf Johansens Eftf. AS) og Celine Eriksen (Kaarud AS).

Nå er 10 lærlinger på plass i Aalborg

Ti norske andre- og tredjeårslærlinger er i full gang blikkenslagerlinja på Techcollage i Aalborg. De skal være på den danske yrkesskolen i fire uker.

Publisert Sist oppdatert
De ti lærlingene fra Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har funnet seg godt til rette hos Techcollage i Aalborg.

Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har inngått avtale med Techcollage i Aalborg og har sendt sin første pulje på ti lærlinger til et måneds opphold. De reiste 4. februar. 

Målet er at de skal sende 30 blikkenslagerlærlinger årlig.

Beathe Dahl ved Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har hatt dialog med lærlingene og forteller at det går bra med dem, både faglig og sosialt.

– Vårt mål er at oppholdet på Techcollage også skal styrke deres sosiale ferdigheter. Her dytter vi dem ut i noe nytt, men som er i trygge rammer, både på skolen og på skolehjemmet der de bor. Den sosiale delen er viktig for å bygge dem som mennesker. Det er like viktig som selve faget. Trygge ungdommer gir gode og stabile fagarbeidere i bedriftene, sier faglig leder Sven Erik Knutsen til Blikkenslagere.no.

Oppholdene for norske blikkenslagerlærlinger på Techcollage startet som et lokalt initiativ fra VBLs avdeling i Agder. Etter at representanter fra administrasjonen og styret i VBL sentralt besøkte Techcollage i 2022, har styremedlem Knut Ivar Hov jobbet med markedsføring av det unike tilbudet til landets blikkenslagerbedrifter og opplæringskontorer. 

Marcus Alme Hegstad (Olaf Johansens Eftf. AS) og Philip Øen Eriksen (KB Blikk AS) er i gang med et lærerikt opphold på Techcollage i Aalborg.
Maksims Turlajs fra Nortekk AS.
Erik Christensen i Storo Blikkenlsagerbedrift AS stortrives på Techcollage.
Powered by Labrador CMS