Eirik Flom, daglig leder i Solar Solution, har inngått samarbeid med Lie Blikk.

Nå skal de satse sammen med Lie Blikk

Solar Solution har inngått et samarbeid med Lie Blikk for å styrke satsningen på bærekraftige tak og fasader i Rogaland med estetiske bygningsintegrerte solcellepaneler. Partnerskapet sikter mot å fornye en tradisjonell bransje med innovative og miljøvennlige løsninger.

Eirik Flom, daglig leder i Solar Solution, sier det strategiske samarbeidet vil gjøre det lettere for både private og næringslivet i Rogaland å få tilgang til moderne solcelleløsninger. Løsningen er utviklet for å integreres sømløst med bygningens arkitektur i kombinasjon med å være en diskret og effektiv energikilde.

– Løsningen vi nå skal tilby i samarbeid med Lie Blikk i Rogaland, er like mye et tak som et solcellepanel. Solcellene som knapt legges merke til visuelt, er en langt bedre løsning enn tradisjonelle solcellepaneler som ikke er tilpasset klimaet i vårt langstrakte snø- og vindutsatte land, sier han.

Unik mulighet

Thomas Paulsen, salgsleder for produksjon og bærekraft i Lie Blikk, sier samarbeidet for dem er en unik mulighet til å styrke selskapets satsning på tak- og fasadeløsninger samtidig som den tradisjonelle håndverkstradisjonen opprettholdes.

– Samarbeidet med Solar Solution gjør det mulig for Lie Blikk å tilby enda mer bærekraftige, holdbare og estetisk tiltalende solcelleløsninger. Hvilket bidrar til å befeste vår posisjon en som håndverksbedrift som evner å tenke nytt i takt med markedet og den teknologiske utviklingen. Timingen er perfekt, da vi merker en økt etterspørsel etter løsninger som bedre harmonerer med norske forhold, sier han.

Funksjonell og bærekraftig nordisk design

Roofit.Solar, som er solcelleløsningen Lie Blikk nå skal tilby rogalendinger, har et nordisk design. Løsningen er skreddersydd for å møte de estetiske, funksjonelle og bærekraftige kravene som forvandler taket til en energiproduserende enhet uten at det går på bekostning av byggets utseende.

– Med en rekke solcellemoduler som enkelt monteres i taket med en effektiv installasjonsprosess, sikres langvarig driftssikkerhet, sier Eirik Flom.

Strategisk viktig for ytterligere vekst

På spørsmål om hvorfor Solar Solution har valgt å inngå et samarbeid med Lie Blikk, svarer Eirik Flom at de mener Lie Blikk er landets største og mest seriøse aktør.

– Vi installerte det første Roofit.Solar solcelletak for et par år siden. Vi er nå gjennom den første gründerfasen, og ser frem til fortsettelsen. For å lykkes må vi ha med gode samarbeidspartnere, så da begynner vi like greit med den største og flinkeste eleven i klassen. Ikke minst har de et verdigrunnlag som matcher med vårt, sier han.

Tilgjengeliggjør ny solcellekalkulator for kundene

Som en del av avtalen, får Lie Blikk tilgang til Solar Solution sin egenutviklede solcellekalkulator for å gi kundene et kostnadsoverslag som inkluderer monteringen og kostnaden for selve anlegget.

– Solcellekalkulatoren tar hensyn til hele investeringen. Alt fra energipotensial, produktkost til arbeidstimer. En tjeneste som gjøre hele prosessen mer transparent for våre kunder, sier Thomas Paulsen.

Daglig leder Kate Lie i Lie Blikk gleder seg over samarbeidet og solcellesatningen. Foto: Oddbjørn Roksvaag

Prisvinnende løsning

Kate Mariann Lie, daglig leder i Lie Blikk, sier det strategiske partnerskapet er viktig med tanke på selskapets bærekraftstrategi.

– Som en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift, er vi forpliktet til å levere bærekraftige og langsiktige løsninger. Med Roofit.Solar kan vi nå tilby en europeisk produsert solcelleløsning som blant annet har fått sølv i EBAE (European Business Award for the Environment), sier hun.

Powered by Labrador CMS