Slik så pallen ut i NM i ventilasjons- og blikkenslagerfaget i 2023. I år blir det ikke norgesmesterskap. Det er nå vedtatt flyttet til våren 2025.

NM i blikk utsettes til 2025

WorldSkills utsetter i NM i Yrkesfag til våren 2025 på grunn av få påmeldte.

Publisert Sist oppdatert

WorldSkills har slitt med påmeldingen til NM i yrkesfag i Førde. Kun 14 yrkesfag var påmeldt, deriblant ventilasjons- og blikkenslagerfaget. 

WorldSkills Norway, Vestland fylkeskommune, og den lokale arrangøren har derfor i fellesskap besluttet å flytte Yrkes-NM til 1.-3. april 2025. Avgjørelsen ble tatt for å sikre størst mulig mangfold av aktiviteter og konkurranser, samt å øke verdien for de besøkende elevene.

Denne beslutningen har mottatt bred støtte fra organisasjonene som skal arrangere konkurranser i Førde. Yrkes-NM blir nå flyttet fra oktober 2024 til 1.-3. april i 2025.

– Ved å flytte arrangementet til våren 2025, får vi muligheten til å inkludere flere fag og sikre at arrangementet blir maksimalt attraktivt for de besøkende elevene, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway. 

– Campus Verftet og Førde videregående skole vil fortsatt være arenaer for både konkurranser og utdanningsmesse. Ved å flytte arrangementet til våren mener vi at det vil være enklere å utnytte konseptet med to arenaer bedre. Vi vil også vurdere muligheten for å inkludere enkelte skolekonkurranser i mesterskapet. Dette kan øke bredden av fag på konkurransesiden og skape et svært underholdende arrangement for både besøkende og deltakere, avslutter Valstad

Jorunn Kirketeig fra Pro Vestland representerer de lokale arrangørene og er svært positiv til beslutningen.

– Dette er svært positivt, og vi imøtekommer med dette ønsket fra mange. Ikke bare fordi det er lettere å ha værgudene med seg om våren, men også fordi dette er noe som flere bransjeorganisasjoner har ønsket seg. Det er flott når alle blir fornøyde og føler at de blir hørt. For vår del, som skal lage det beste NM noensinne, gir dette oss bedre tid til å planlegge. Nå skal vi brette opp ermene og gleder oss til felles innsats slik at dette blir en opplevelse både for deltagere og publikum, sier Kirketeig.

Powered by Labrador CMS