Jan Henrik Nygård er nyvalgt president i Nordisk ventilasjons- og Blikkenslagermesterforbund. Her gratuleres han av Sævar Jo’nsson som gikk av som president.

Nygård valgt til nordisk president

VBLs styreleder Jan Henrik Nygård dro på nordisk møte i Nordisk ventilasjons- og Blikkenslagermesterforbund uvitende om at han skulle ende opp som nordisk president.

Publisert Sist oppdatert

Nordisk ventilasjons- og Blikkenslagermesterforbund møttes i Reykjavik 31. august for å diskutere fagets utvikling og status i de ulike nordiske landene.

På agendaen stod også nyvalg. Egentlig skulle Danmark overta stafettpinnen etter Island og Sævar Jo’nsson, men Danmark trakk seg og det endte med at forespørselen gikk over bordet til Norge. VBLs styreleder takket ja og ble valgt til ny nordisk president på møtet.

– Det ble en kort valgkamp, sier den nyvalgte presidenten med et smil.

– Ser du frem til oppgaven?
– Ja, det gjør jeg. Jeg tror kanskje vi må justere kursen litt for forumet, men samtidig er det helt åpenbart at det er veldig verdifullt med kontakt over landegrensene i Norden på denne måten. Og så må vi se på hvordan vi kan utnytte det til felles beste for de i alt 1600 bedriftene som er medlemmer i medlemslandenes organisasjoner.

Nygård har vært en forkjemper for det nordiske samarbeidet og møtet på Island 31. august ble et godt møte med mange felles saker til glede og nytte for de nasjonale foreningene og deres medlemmer.

– Som andre bransjer i byggenæringen er vi opptatt av bærekraftige løsninger for ventilasjons- og blikkenslagerfaget. Vi har nettopp ferdigstilt vårt felles prosjekt med fokus på 30 % reduksjon av «metall til overs» og vi vil nå se på ulike prosjekter rundt gjenbruk. Dette gjelder både materiale brukt utvendig på bygg og innen ventilasjon, der mange av våre totalt ca. 1600 medlemsbedrifter har sitt arbeid med levering og montering av ventilasjon og kjøling i boliger, kontorbygg, kjøpesentre og andre bygninger. Her er et enormt potensial for ombruk, men det kreves regeljusteringer der vi som fagfolk kan gi faglig og praktisk input, sier Jan Henrik Nygård.

På møtet ble det også vedtatt å forsøke å få Finland tilbake i foreningen etter noen år uten dem.

– Det er også en del andre bransjer som har nordiske foreninger. Det blir derfor viktig å vurdere tettere samarbeid opp mot disse for de felles utfordringer vi har fremover, og samtidig sikre at vi har vår egen arena for vårt fag. Dette blir noe av arbeidet jeg ønsker å ta tak i som ny president. Jeg tar sikte på å legge frem et notat om dette på neste nordiske møte, sier den nyvalgte presidenten.

Nordisk ventilasjons- og Blikkenslagermesterforbund møttes i Reykjavik 31. august for å diskutere fagets utvikling og status i de ulike nordiske landene.
Powered by Labrador CMS