Bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, konstaterer at det går greit for de fleste medlemsbedriftene, men at flere forventer at det blir tøffere de neste måndene.
Bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, konstaterer at det går greit for de fleste medlemsbedriftene, men at flere forventer at det blir tøffere de neste måndene.

Situasjonen grei for de fleste, men flere vurderer permitteringer og oppsigelser

Nesten ingen har permittert så langt, men de fleste forventer at markedsutsiktene blir svakere i det neste halvåret. 

Publisert

Det viser en rykende fersk medlemsundersøkelse fra NHO Byggenæringen (tidligere BNL). I VBL har 27 medlemmer svart, som tilsvarer rundt 16 % av medlemsmassen.

– Det er selvsagt et noe lite utvalg, men gir likevel en pekepinn, sier bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes til Blikkenslagere.no.

På spørsmålet «Hvordan vurderes den generelle markedssituasjonen for din bedrift?» svarer 11 prosent at den er god, 59 prosent at den er tilfredsstillende og 30 prosent at den er dårlig.

Ingen av bedriftene forventer økning det neste halvåret, 37 prosent forventer en uendret situasjon, mens 63 prosent forventer en nedgang de neste seks månedene.

Så mange som 93 prosent av bedriftene har ikke hatt permitteringer i 2023. 4 prosent har permittert inntil 10 prosent av arbeidsstokken og 4 prosent har permittert mer enn 30 prosent av arbeidsstokken. Tallene er noenlunde tilsvarende for bedrifter som har gått til oppsigelser i løpet av fjoråret.

To tredjedeler av de spurte har ingen planer om permitteringer eller oppsigelser de neste tre månedene, men rundt en fjerdedel vet ikke. 14 prosent forventer permitteringer de neste tre månedene. Rundt halvparten av disse forventer oppsigelser.

De fleste bedriftene opplever en mindre ordrereserve nå sammenlignet med januar i fjor.

Powered by Labrador CMS