Bilde av Steni Vision Standard. Her i Corten Yellow.
Steni Vision Standard har nå kommet i 64 varianter. Her i Corten Yellow.

Ute med ny kolleksjon

Steni har lansert en ny kolleksjon fasadeplater med 64 ferdige dekorer med ulike uttrykk og fargevariasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Serien heter Steni Vision Standard og er en steinkomposittplate som nå finnes i 64 ulike uttrykk. Blant overflatene er metall, treverk og stein. Designeren er den Freekje Vervoord i det nederlandske designbyrået M2uur som spesialiserer seg på filutvikling med unikt design.

Steni har lansert nye fasadeplater og tilbyr også kundetilpasset design av platene.

Sammen med samme designer er det også utviklet serien Steni Vision Custom for digital print som gjør at du selv kan bestemme hvordan overflaten skal se ut.

Freekje Vervoord synes det var en ære å bli spurt om å utvikle den nye kolleksjonen. Hun forteller at deres unike måte å skape nye mønstre, gjør at de kan lage nesten alt man måtte ønske seg. Noe som gir en enorm frihet til arkitektene.

Les også: Ny opplæringslov vekker reaksjoner

– Jeg mener dette er en viktig utvikling for fremtidens fasader som arkitektene må gjøres oppmerksom på. Det er en ny måte å tenke og jobbe på – der man tidligere var begrenset til det produsentene hadde å tilby. Nå kan du lage et unikt design for hvert enkelt prosjekt som matcher bygget som en skreddersydd jakke. På denne måten er det mulig å gi fasader identitet, gjenkjennelighet og autentisitet. Det gir fullstendig designfrihet uten grenser, sier Vervoord.

Den nye kolleksjonen er laget fra scratch på datamaskin, mens man tidligere har brukt skanninger av eksisterende materialer til å trykke på fasadeplatene.

Dette gir oss muligheten til å tenke mye mer fritt.

– Dette gir oss muligheten til å tenke mye mer fritt. Bakgrunnen for utviklingen av den nye kolleksjonen var å jobbe med fire ulike temaer med kule variasjoner. Serien er ikke basert på eksisterende teksturer, som fra tre, stein eller metall, men er designet helt uten forbehold. Dette skaper faktisk en illusjon, sier designeren.

Vervoord forklarer at hver dekor i utgangspunktet består av seks varianter, men at dersom en kunde ønsker flere varianter kan det enkelt legges til. Ettersom alt er laget digitalt har man kunne tilpasse det slik at det ikke blir noen forstyrrende repetisjon av mønstrene. Disse tilpasningsmulighetene er en stor fordel med den nye metoden for å skape design til fasadeplater.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre som kan gjøre dette. Fordi filene er digitalt gjengitt, kan du velge hvilken som helst farge, større eller mindre tekstur, eller et annet format, sier Vervoord.

Platene finnes glansgradene matt, halvmatt og høyglans, og leveres med 60 års garanti.

Powered by Labrador CMS