Lindab lanserer ventilasjonsprodukter i resirkulert stål med 62 prosent lavere klimapåvirkning.

Ventilasjonsprodukter med 62 % lavere klimapåvirkning

Lindab tilbyr nå ventilasjonskanaler i resirkulert stål som en del av sitt standardutvalg.

Lindab tar ytterligere skritt mot å redusere klimapåvirkningen fra produktene sine ved å tilby ventilasjonskanaler i resirkulert stål som en del av sitt standardutvalg. Resirkulert stål og fossilfritt stål er de to materialene Lindab har valgt å jobbe med for å redusere både sine egne og kundenes CO2-utslipp. Fossilfritt stål er ennå ikke i storskala-produksjon. Leveransene forventes å starte i 2026. Dermed er resirkulert stål en måte å allerede i dag tilby produkter med lavere klimapåvirkning.

Resirkulert stål er allerede tilgjengelig i tilstrekkelige mengder for at ventilasjonskanaler kan inkluderes i Lindabs standardutvalg. Det inneholder 75 prosent gjenvunnet materiale, noe som gir en 62 prosent reduksjon i klimapåvirkningen. Lindab mottar sitt gjenvunne stål fra ArcelorMittals stålverk i Europa og er i dialog med andre stålleverandører.

– Det skjer mye positivt hos stålprodusentene akkurat nå. Vi ønsker å tilby kundene valgmuligheter slik at de, som oss, kan dra nytte av de teknologiske fremskrittene innen bærekraft. Ventilasjonskanaler egner seg svært godt for produksjon i resirkulert og fossilfritt stål. Med tanke på hvor mange meter ventilasjonskanaler som finnes i en stor bygning, gjør bærekraftige ventilasjonskanaler en forskjell for bygningens totale klimapåvirkning, sier Ola Ringdahl, administrerende direktør og konsernsjef for Lindab.

Lindab har tidligere kunngjort at selskapet er den første leverandøren i verden som tilbyr ventilasjonskanaler i fossilfritt stål. Dette er takket være en testleveranse fra SSAB som Lindab har tilgang til før den store produksjonen forventes å starte i 2026. Det fossilfrie stålet fra testleveransen vil bli brukt i utvalgte kundeprosjekter, da det bare er tilgjengelig i begrensede mengder, i motsetning til produktene i resirkulert stål som allerede kan tilbys løpende nå.

Powered by Labrador CMS