Mann i boblejakke foran gult bygg.
Frode Hallum og Hallum Tak og Blikk har inngått samarbeid med Fjøssystemer og skal levere beslag til deres driftsbygninger til landbruket fremover.

«Fant» nytt marked

Hallum Tak og Blikk hadde hyttemarkedet som sitt viktigste marked. Så ble det bom stopp.– Jeg har tenkt mye på hvordan vi skulle løse dette, sier Frode Hallum.

Hallum Tak og Blikk har hatt leveranser til et stort antall hytter i Kvitfjell og områdene rundt. Etter hvert ble dette markedet bedriftens aller viktigste. De jobbet seg fra det ene hyttepalasset til det andre. Men så begynte pilene å peke nedover og det har de fortsatt å gjøre. Nesten over natta forsvant bedriftens aller viktigste marked.

Krevende omstilling

– Jeg har spekulert mye på hvordan vi skulle få til en sømløs overgang til en nytt marked, sier Frode Hallum til Blikkenslagere.no

De tankene kom for ett år siden da han begynte å skjønne hvordan det ville gå med hyttemarkedet de hadde levd av i mange år.

– Det er ingen god følelse å vite at om et år så har du ingen prosjekter å jobbe med. Vi har 12 ansatte som har sitt levebrød her. Ja, jeg har tenkt en del på dette, medgir Hallum.

Og nå er kanskje brikkene i ferd med å falle på plass.

Mann som med stor hytte i bakgrunnen i vinterlandskap.
Frode Hallum gikk tidligere fra det ene hytteprosjektet til det andre i Kvitfjell og områdene rundt. Så ble det bom stopp. Da ga ham noe å tenke på.

Skal levere beslag til fjøs

Bedriften har inngått samarbeid med Fjøssystemer og skal levere beslag til deres driftsbygninger til landbruket fremover. De har allerede levert beslag til takene på sju fjøs. Neste år er det antydet et volum på 50-60 fjøs.

– Vi gjorde en jobb for eieren av Fjøssystemer, som han var godt fornøyd med. På det tidspunktet fikk Fjøssystemer ferdige beslag fra sin stålleverandør, men så kunne de ikke lenger levere beslagene. Da kom det spørsmål til oss om vi kunne levere beslagene. Det kunne vi selvsagt. For oss var dette en veldig god timing.

– Får vi levere beslag til 50-60 fjøs neste år, så forventer vi at vi greier å opprettholde noenlunde samme omsetning som vi har hatt de siste årene. Det blir en del meter med beslag til så store bygninger. Beslagene skal lages av lakkerte stålplater vi får fra Fjørssystemers stålleverandør og er i samme farge og glans som veggelementene, sier Hallum som slett ikke har sittet stille i en krevende tid for bedriften.

Nå har de også etablert seg på Lillehammer.

Vil være tilstede i nytt marked

– Vi har hatt en del jobber på Lillehammer, men ser at det er et større marked der for oss. Det er ikke lenger for oss å kjøre til Lillehammer enn til Kvitfjell. Vi ser at det er strategisk å etablere seg i OL-byen nå. Bygging av ny E6 i området er under oppstart og det skal bygges en god del langs veien. Ved å være til stede i markedet nå i oppstarten håper vi å komme i posisjon til flere leveranser her, sier Hallum.

Nå har bedriften fokus på å komme seg gjennom vinteren på en god måte.

– Vi har fått beslagsjobben på et større hyttefelt som er under bygging i Kvitfjell. Det berger mye av vinteren for oss slik at vi neste år kan bygge oss opp i nye markedet før det kommer en ny vinter.

– Hva tenker du om hyttemarkedet?– Jeg vil tro at hyttemarkedet vil ta seg opp igjen, men med en slik smell som dette, så vil det ta tid. Jeg tipper fem år går fort og det er ikke sikkert at det kommer tilbake slik det en gang var, sier Frode Hallum.

Powered by Labrador CMS