To kokker i vanlige klær står med hver sin stekepanne med flammer i.
Restaurantkjøkken han være krevende å ventilere på en brannsikker måte. På Sumo har Habi benyttet ny teknologi som brenner fettet slik at det ikke legger seg i ventilasjonskanalene.

Habi med rekordmange leveranser til restaurantkjøkken

Aldri har Habi hatt så store ventilasjonsleveranser til storkjøkken og restaurant. På restauranten Sumo har de levert en elleve meter lang kjøkkenhette. 

Publisert Sist oppdatert

Consto og Thon Amfi Vågen i Sandnes sentrum har den siste tiden gitt Habi betydelige leveranser. Mathallen på AMFI Vågen er på 1500 kvadratmeter og har foreløpig ni ulike matboder. I tillegg til bodene, er det kommet større restauranter som Jai Hind, Sabrura, SOT og Olivia med plass til ca 800 gjester. Rett over gaten er i tillegg Sumo etablert med helt nye flotte lokaler og nytt ventilasjonsanlegg.

Alle matbodene og tilhørende restauranter har ventilasjonsanlegg samt kjøkkenhetter som Habi har levert og montert.

Vi har levert seks helt nye ventilasjonsaggregater med kanalnett og kjøkkenhetter, sier Tor Erik Hadland, prosjektleder i Habi.

Totalt har de levert ca 110.000 kubikkmeter luft til alle lokalene.

– Den aller største kjøkkenhetten har vi levert på Sumo. Den var hele elleve meter lang. Vi har aldri før levert kjøkkenhetter i den størrelsen før og heller aldri før levert så mye til restauranter på en gang, sier Hadland.

Kjøkkenhetten kom ferdig i tre seksjoner, som de måtte skjøte sammen på stedet.

– Dette prosjektet startet vi på i juni 2021. I tillegg til rehabilitering, kommer det nye restauranter hele tiden, så vi er heldigvis ikke ferdig ennå, sier Hadland.

Bilde fra kjøkkenet med kjøkkenhette i taket.
Kjøkkenhetten på Sumo er hele elleve meter lang og er levert av Habi.

Ny teknologi holder kanalene rene

Hettene kommer fra Lindab/Jeven og har en ganske smart teknologi med et UV-filter som knuser fettet. UV Turboswing er et fettfilter som tar over hvor andre filter ikke klarer jobben. Hjertet i UV Turbosving er en roterende, perforert skive hvor fettpartiklene utskilles og kastes mot filterets vegger. Ved partikkelstørrelse større enn 5µm er virkningsgraden over 90% som i dag overgår andre løsninger. Turboswing leveres også med ozonfri UV.

– Fettet kommer ikke forbi dette UV-filteret, med den spesielle turbo-platen, fettet smuldres opp. Hadde man hadde gått inn i kanalen, ville man sett at den var like ren, sier Hadland.

All aktiviteten skaper mer arbeid på Amfi Vågen. Med nye butikker og restauranter, blir det også mer arbeid på kjøpesenteret. I tillegg vil det bli mye servicearbeid i årene som kommer.

– Denne store jobben på Amfi Vågen Sandnes er god reklame for firmaet. Det blir ofte til at arbeidet vårt blir videreført til nye prosjekter der nede, sier Hadland.

Bilde fra restaurant der mat klar til servering står under varmelamper.
Habi har den siste tiden levert ventilasjon til rekordmange restauranter.

Totalpakke ga leveranse

Hadland forteller at de fra før av hadde et godt samarbeid med Midtbø og Rogaland elektro. De tre firmaene fikk denne jobben av Consto fordi de totalt kunne levere en god teknisk pakke. Consto er totalleverandør på jobben og Amfi Vågen eies av Thon Gruppen.

Med 55 ansatte, har Habi as en egen avdeling som driver med ventilasjon, service ventilasjon, glass, taktekking, blikk og fasade.

Habi as har også en stor kontrakt på SUS (Stavanger Universitetssykehus) som er planlagt ferdig i april 2024.

Denne kontrakten omhandler ventilering av Bygg A og B på nye SUS. Arbeidene startet i 2019 og det har vært i snitt 15-20 personer i arbeid på byggeplassen.

– Det gjenstår litt arbeid, igangkjøring og innregulering, før vi er ferdige, sier Hadland

På dette prosjektet har HABI leid inn mange ventilasjonsmontører. På et tidspunkt talte avdelingen alene 25 personer mot 13 som normalt.

– For Habi har kontrakten med SUS en verdi på ca 70 millioner kroner og har gått over fire år. Til sammenligning har kontrakten med Amfi Vågen en verdi på omtrent 15 millioner kroner, avslutter Tor Erik Hadland, avdelingsleder i Habi ventilasjon.

 

Powered by Labrador CMS