Bilde av Erling Lyche hos Rheinzink i Norge ved siden av et bord med sink-produkter.
Erling Lyche hos Rheinzink i Norge har stor tro på et enda mer miljøvennlig materiale.

Lanserer ny og mer miljøvennlig sink

Den nye sinken prepatina eco zink fra Rheinzink skal redusere Co2-avtrykket med mer enn 50 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det er produktet prepatina som nå blir til prepatina eco zink med det som selskapet i pressemeldingen hevder er markedets mest miljøvennlige titansink i verden.

Rheinzink er den første titansink-produsenten som reduserer sitt fotavtrykket med sin premium linje med mer enn femti prosent.

Rheinzink lanserer prepatina eco zink som skal redusere CO2-utslippet med over 50 prosent.

– Bærekraft er godt forankret i vår bedriftsstrategi. Med prepatina eco zink tar vi nok et viktig skritt fremover på vår vei mot avkarbonisering. Konverteringen vil spare oss for mer enn 36.000 tonn CO2 per år. Til sammenligning tilsvarer dette CO2-utslippene til en liten by med 4500 innbyggere”, forklarer Carsten Beier, administrerende direktør (CEO) i Rheinzink.

Les også: Ny opplæringslov vekker reaksjoner

– Med denne produktlinjen gir vi kresne arkitekter og byggherrer et materiale for fremtidens byggeprosjekter. Det inspirerer, gir designfrihet og er samtidig selve definisjonen på bærekraft for hele segmentet, sier Beier.

Konverteringen vil spare oss for mer enn 36.000 tonn CO2 per år.

Reduksjonen er mulig fordi Rheinzink for første gang kun bruker sertifisert lavkarbon sink fra Skandinavia for prepatina-produktlinjen i de blågrå og grafittgrå overflatekvalitetene. De skandinaviske smelteverkene, som er verdensledende når det gjelder klimaeffektivitet, benytter seg nå av energi som i stor grad genereres uten CO2 og kommer fra grønne energikilder som vann og vindkraft.

Det nye produktet er nå tilgjengelig til bruk på tak, fasader og til takrennesystem.

Powered by Labrador CMS