Ventistål satser på ombruk av ventilasjonskanaler.

Nå kan du snart kjøpe brukte ventilasjonskanaler 

Ventistål har startet to pilotprosjekter hvor de tar sikte på å gi brukte ventilasjonskanaler nytt liv ved å demontere, rengjøre og gjøre dem klare for gjenbruk. Varene blir tilgjengelige på to av deres lager og først ut er Bergen.

– Vi håper vi å kunne bidra til å redusere avfall og miljøpåvirkning knyttet til produksjon og avhending av ventilasjonsutstyr. I første omgang med fokus på kanaler, sier markedssjef og bærekraftsansvarlig, Nina Selboskar, i Ventistål og fortsetter:

Markedssjef og bærekraftsansvarlig i Ventistål, Nina Selboskar.

– Signaler i markedet vitner om at det mer krav til ombruk. Vårt ombruksprosjekt for brukte ventilasjonskanaler innebærer grundig demontering av kanalene, etterfulgt av en grundig rengjøringsprosess som sikrer at de er i optimal stand for gjenbruk. Deretter gjennomgår kanalene en nøye inspeksjon og kvalitetskontroll før de gjøres tilgjengelige for salg til våre kunder.

– Det er mye vi fortsatt ikke vet når det kommer til blant annet logistikken og håndteringen av dette. Men ved å være «hands on» og å teste ut ulike modeller for dette, lærer vi, gjerne ved å støte på utfordringer man ikke vet ved kun å sitte ved kontorpulten, sier Selboskar.

Ombrukte kanaler vil være tilgjengelige som egen kategori med egne artikkelnummer. EPD'er vil komme etter hvert. 

– Ved å knytte oss til aktører som vil det samme og tør å bruke ressurser, gjør at vi kan bane veien videre. I et av prosjektene på Vestlandet samarbeider vi med en kunde av oss som har gjort den fysiske jobben med å demontere, rengjøre og legge de på lager. På Østlandet har vi en annen modell hvor en riveentreprenør demonterer, og vi gjør det videre arbeidet selv. Så må man jo se hva som fungerer best, og er mest effektivt når det kommer til kostnader og lagerhold, sier Nina Selboskar.

Powered by Labrador CMS