Torsdag meldte entreprenøren S-Bygg i Nittedal at de slår seg selv konkurs. 84 ansatte mister jobben, men samtidig får det konsekvenser for underleverandører.

En av disse er Ventitek AS som drives av Jan Petter Haugen. Han forteller at de samme dag har meldt oppbud for firmaet. De taper minst 1,1 millioner kroner på entreprenør-konkursen, noe som ikke er å bære for et forholdsvis lite firma.

Men også Haugen sitt andre firma Mer VVS AS er rammet. Her er summene som er utestående hos S-Bygg enda større. Likevel er planen å berge dette firmaet.

Siste store prosjekt som både Ventitek og Mer VVS har hatt oppdrag for hos S-Bygg er Lamberseter idrettshall. Dette var et pilotprosjekt med første i Norge som ble promotert med å være fossilfri.

Totalt hadde de to firmaene til Haugen kontrakter på 12,5 millioner kroner med S-Bygg og utbetaling har ventet og ventet.

Men det er også tidligere prosjekter hvor S-Bygg ikke har gjort opp for seg.

Ventitek har igjen andre som de skylder penger, som igjen vil bli rammet av konkursen hos entreprenøren.

– Jeg jobber nå med en advokat for å finne ut mer rundt alt det som har skjedd over tid, hvor vi ikke har fått betalt for den jobben vi har gjort, sier Haugen.