Mann i T-skjorte i verksted.
John Grimstad-Henninger i HB Blikk AS beskriver oppbyggingen av bedriften som eventyr og at et nytt eventyr har startet med ny eier som gir større muskler til fremtidens satsing.

Starten på et nytt eventyr

John Grimstad-Henninger startet HB Blikk sammen med Ola Bergum i 2006. De siste årene har bedriften hatt stadig større prosjekter og i fjor solgte de bedriften for å bli sterkere i fremtiden. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi har i dag 14 ansatte og fire lærlinger, sju av disse har svennebrev og to av dem har mesterbrev, sier John Grimstad-Henninger til Blikkenslagere.no.

HB Blikk har sitt eget blikkenslagerverksted der de produserer alt av deler de trenger til sine prosjekter. I fjor ble de kjøpt opp av Teqt Norge as.

– Fra den spede start til i dag har vært et eventyr for oss, og vi bestemte oss for å selge bedriften i fjor og få nye eiere. Det har gitt oss nye kolleger, noe som også er spennende. Det er også en trygghet for de ansatte med en slik ryggrad i bedriften, sier Grimstad-Henninger.

Og det er ikke så rart at Grimstad-Henninger beskriver de siste 20 årene som et eventyr. For han hadde ikke tenk å bli blikkenslager eller starte egen bedrift.

– Jeg jobbet tidligere med å vaske biler og lastebiler, og en dag fikk jeg en lighter med navnet til blikkenslagerbedirften Nortekk på. Så jeg ringte dit og fikk jobb, forteller han.

Dette var i år 2000 og siden har Grimstad-Henninger vært blikkenslager.

– Jeg jobbet i den bedriften i fem år. I løpet av den tiden ble jeg alene med to barn og «normale» arbeidsdager ble vanskelig. Etter dette tok jeg svennebrevet og startet HB Blikk sammen med kompis Ola Bergum i 2006, forteller Grimstad-Henninger.

Med nye eiere og en offensiv satsing starter et nytt eventyr for både Grimstad-Henninger og bedriften.

Prosjektene står i kø for HB Blikk som satser på kortreist kompetanse.

Ny teknologi gir nye muligheter

Sommeren 2023 kjøpte bedriften fiberlaser til tre millioner kroner til blikkenslagerverkstedet. Grimstad-Henninger er ikke i tvil som at investeringen gir bedriften nye muligheter.

– Vi ser allerede nå at det kommer til å effektivisere vår daglige drift drastisk, samt at den lager mange nye spennende produkter som vi tidligere ikke hadde mulighet til, forteller. Vi har brukt ett år på og lære oss maskinen og vi har nå to stykker i firmaet som har blitt veldig flinke.

Grimstad-Henninger er med i den lokale prøvenemda og ser behovet for å ta inn teknologi inn i faget. 

– Her er jeg mye borti lærlinger, og for å få inn flere ungdommer her ser jeg viktigheten med å være med i utviklingen av maskiner og data. Denne maskinen bidrar til å øke interessen for faget blant de unge der mange lar seg fasinere meir av teknologi enn gamle skikker og teknikker.

HB Blikk har også stands på videregående skoler inniblant, der de tar med skilt og andre produkter som er laget med denne maskinen.

Ny skole i Sandvika

Prosjektene har stått kø for bedriften som i 2022 omsatte for 29 millioner kroner. I januar startet de på jobben med en ny skole i Sandvika i januar 2024.

– Det var estimert til å være et halvt års arbeid, men vi brukte bare tre måneder, noe jeg er veldig fornøyd med. Entreprenøren lå etter og vi var nødt til å holde tritt med deres fremdriftsplan. Det klarte gutta med stil, sier Grimstad-Henninger som forteller om at de måtte et stykke for å skaffe fasadematerialer.

– Vi måtte importere en spesiell type aluminium fra Frankrike for å gi fasaden det helhetlige uttrykket arkitekten var ute etter. I tillegg var det bare en leverandør som klarte å levere dette.

Det gikk rundt 10 tonn med aluminium i prosjektet. Bygget står rett ved Sandvika togstasjon.

Ny skole i Lillestrøm

HB Blikk  går nå i gang med en ny skole, denne gang i Lillestrøm. Skolen ble bygget i 1922 og nå skal hele bygget restaureres. HB Blikk har fire ansatte som jobber på prosjektet som skal være ferdig i høst.

HB Blikk står for tak, fasade, ventilasjonsspir og noen arker som skal tekkes. I prosjektet skal det brukes både sink og kobber.

– Det er litt spennende å jobbe med kobber, siden det er noe vi ikke er borti hele tiden. Vi har samarbeidet med Tak og Beslag på dette prosjektet da det krever kompetanse og erfaring med slike tekkinger, men det har de, sier Grimstad-Henninger.

Fremtiden

– Vi ser veldig positivt på fremtiden, og vi har veldig lyst til å fortsette og være med på prosjekter i egen by. Det skjer veldig mye i Lillestrøm. Det er kortreist og vi er godt kjent her. Så det er absolutt noe vi vil satse på og prøve og få blitt med på større prosjekter her, avslutter daglig leder i HB Blikk AS, John Grimstad-Henninger.

HB Blikk jobber med både restaurering og nybygg.
Powered by Labrador CMS