Allerede som 13-åring fant Theodor Liseth ut at han ville prøve ut blikkenslageryrket. Nå jobber han i Fana Blikk.

Theodor (17) fulgte farens fotspor

Allerede som 13-åring fant Theodor Liseth ut at han ville prøve ut blikkenslageryrket. Etter en periode med sommerjobb samme året, bestemte han seg. Variasjonen skapte mersmak!

Den faginteresserte ungdommen så at hans far trivdes i jobben:

– Faren min er daglig leder i Fana Blikk. Jeg hadde lenge merket at han både mestret og likte jobben sin. Han har dessuten lært mye gjennom arbeidet som han også har fått nytte av i resten av livet, forteller Theodor Liseth, lærling i Fana Blikk.

Han utdyper at nettopp faren sin trivsel på jobb bidro sterkt til hans eget valg av yrkesretning.

– Når han klarer det og er så fornøyd, så tenkte jeg at det funker for meg også, sier Liseth.

Praktisk anlagt

Theodor fant tidlig ut at han var både praktisk og nevenyttig. På sommerjobben som 13-åring fikk han prøvd seg på såpass mye forskjellig at han allerede da fikk et ganske godt bilde av yrket.

– Jeg jobbet mye oppi høyden den sommeren. Ellers var arbeidsdagene varierte, akkurat som de er nå, forteller Liseth.

Etter en sommer som inneholdt taktekking, takrenner og beslag samt en god porsjon med ventilasjonsarbeid, var Theodor ikke i tvil. Dette var yrket for ham.

Kan ikke erstattes med maskiner

– Jeg føler meg trygg i et yrke som blikkenslager. Dette kan ikke erstattes med maskiner, sier Liseth.

Siden Fana Blikk jobber både mot privatmarkedet og industrien, gir det ham både varierte arbeidsdager, samtidig som bedriften har mange trygge bein å stå på.

– Det hender seg vi er på samme arbeidsplass i flere måneder, men vi kan også være innom tre-fire steder på en og samme dag, sier Liseth.

Han er glad for at yrket har blitt lettere med årene, for han innrømmer at det fortsatt kan være litt tungt og slitsomt noe av det de driver med.

Yrket svarte til forventningene

Selv om det ikke alltid er så lett å vite hva man går til når man velger utdanning, føler Theodor at han fikk de svarene han trengte under sommerjobben som 13-åring.

– Yrket var akkurat som jeg hadde fått inntrykk av. Sånn sett var det ingen store overraskelser. Jeg er fornøyd med valget. Jeg liker også godt at det er muligheter til å styre hverdagen til det jeg ønsker innenfor faget, avslutter Theodor Liseth, lærling i Fana Blikk.

Liseth er ferdig lærling om to og et halvt år. Da håper han på fast jobb i farens firma.

Powered by Labrador CMS