Arbeid med båndtekking går i bølger. Men i fjor hadde Multifag AS hele 6 prosjekt med ulike båndtekkingsarbeider. Ett av disse var tårnet på det over 100 år gamle Klosterstranda borettslag.

Gamle stålplater ble tatt av og skiftet ut med 0,7 mm sink fra VMZINK. Arbeidet startet i september i fjor, og strakte seg med ekstraarbeid frem til nyttår.

– Vi fikk en del dårlig vær med regn og vind som skapte utfordringer. I tillegg ble det så kaldt at det meste av falsingen med sinken måtte gjøres med forvarming, sier leder for blikkavdelingen, Ronny Hauger til Blikkenslagere.no.

De er 24 medarbeidere som fikk utfordringer for ett år siden. Mye arbeid stoppet opp i mars, men fra sommeren og utover høsten ble det langt fra rolige tider med flere større prosjekt som skulle gjøres ferdig.

Problem med vind

– Totalt la vi nærmere 6000 kvadratmeter med båndtekking i fjor. 350 av disse var på tårnet på Klosterstranda borettslag, sier Hauger.

På den øverste delen av taket på tårnet ble det brukt tak over tak, men kraftige vinder skapte problemer. På den nederste delen måtte det arbeides under åpen himmel, og det ble derfor et tidkrevende arbeid å bli ferdig.

– Arbeidet var jo litt komplisert, så det tok tid. Vi fikk også en del ekstraarbeid som skulle gjøres før prosjektet var ferdig. Totalt sett ble det ikke den store fortjenesten med dette bygget, selv om arbeidet var spennende, sier Hauger.

Både utfordringer med været og at det ble litt mer komplisert enn først antatt, påvirket resultatet økonomisk.

Mest i Grenland

Underveis mens blikkenslagerne Nikolay Brenne Jore og Martin Aamodt Vangstuen jobbet med sink-arbeidet, måtte snekkere fra annet firma skifte ut en del av bordene på taket. Murere måtte reparere pipen og arbeid på et verneverdig bygg krever ekstra varsomhet underveis.

De andre båndtekkingsjobbene har stort sett foregått i Grenlandsområdet. Det er her Multifag stort sett har sitt arbeidsområde, og foruten båndtekking er det mye beslagsarbeid og lignende.

Ferdig fremstår det nye sinktaket som et vakkert smykke for bygningen.

Ferdig fremstår det nye sinktaket som et vakkert smykke for bygningen.

– Her har vi mye arbeid på leilighetsbygg og næringsbygg. Nå har vi fulle ordrebøker frem til sommeren, så det ser veldig positivt ut fremover.

Solceller

Ronny Hauger viser til at til tross for en vanskelig start på fjoråret ble det brukbart totalt sett etter en travel avslutning.

I tillegg til blikkenslagerarbeid har bedriften også rørleggere, elektrikere og satser på solceller hvor de blant annet har et samarbeid med Otovo.

– Nå er det økende forespørsler om solcelletak på private boliger og næringsbygg. Solceller vil bli et viktig marked fremover, påpeker Hauger.