VBL i Møre og Romsdal stiller nok en gang opp under VVS-messen i Loen, og skal foruten det øvrige programmet holde årsmøte.

VBL ønsker spesielt å invitere med seg alle lærlinger i fylket for å få faglig påfyll. Odd Arne Rønes, som er med i komiteen for messa, ønsker seg tilbakemeldinger om det er bedrifter som vil ta turen og gjerne vil ha med seg en lærling eller flere.

Lauget vil dekke kostnaden med oppholdet for lærlingene. Målet er at de unge får faglig påfyll samtidig som de blir kjent med andre bransjefolk.

Erwin Nielsen fra VM- Zink sitter inne med stor kunnskap og ønsker å bringe dette videre til både lærlinger og andre i bransjen. Han er derfor aktivt ute på messer og arrangementer. Han skal bidra under VVS-messa og skal ha et eget opplegg for lærlingene.

Kriminalitet

Selv om hele programmet ikke er hundre prosent spikret ennå, er det klart at ett av hovedforedragene blir arbeidskriminalitet og konsekvenser for byggebransjen.

I innbydelsen heter det at kriminalitet i byggebransjen er et merkbart problem i de større byene, som også vil påvirke distriktene. Derfor er BNLs Jon Sandnes invitert til å holde foredrag om dette temaet.

Sandnes har et stort engasjement for bransjens fremtid og klarer å formidle sine poeng med stor innlevelse.

Sosialt

Det er Rørentreprenørene avdeling Sunnmøre, VVS-foreningen og VBL som sammen arrangerer messen.

Her legges det opp til en fin blanding mellom faglige foredrag og utstilling fra leverandører og sosialt samvær. Så langt er det påmeldt 29 utstillere som vil vise seg frem på lørdagen.

Mange har med seg familien og det er lagt opp et eget program for ledsagere og barn som får mulighet til å få ei trivelig helg sammen.

Hele programmet er ikke klart ennå, men vil komme etter hvert komme her.