Det er produktet prepatina som nå blir til prepatina eco zink med det som selskapet i pressemeldingen hevder er markedets mest miljøvennlige titansink i verden.

Rheinzink er den første titansink-produsenten som reduserer sitt fotavtrykket med sin premium linje med mer enn femti prosent.

– Bærekraft er godt forankret i vår bedriftsstrategi. Med prepatina eco zink tar vi nok et viktig skritt fremover på vår vei mot avkarbonisering. Konverteringen vil spare oss for mer enn 36.000 tonn CO2 per år. Til sammenligning tilsvarer dette CO2-utslippene til en liten by med 4500 innbyggere”, forklarer Carsten Beier, administrerende direktør (CEO) i Rheinzink.

– Med denne produktlinjen gir vi kresne arkitekter og byggherrer et materiale for fremtidens byggeprosjekter. Det inspirerer, gir designfrihet og er samtidig selve definisjonen på bærekraft for hele segmentet, sier Beier.

Reduksjonen er mulig fordi Rheinzink for første gang kun bruker sertifisert lavkarbon sink fra Skandinavia for prepatina-produktlinjen i de blågrå og grafittgrå overflatekvalitetene. De skandinaviske smelteverkene, som er verdensledende når det gjelder klimaeffektivitet, benytter seg nå av energi som i stor grad genereres uten CO2 og kommer fra grønne energikilder som vann og vindkraft.

Det nye produktet er nå tilgjengelig til bruk på tak, fasader og til takrennesystem.