Brukte 30 tonn sink

Publisert:

Med sine 14000 kvadratmeter er Hogsnes Helsetun det største bygge- prosjektet noensinne i regi av Tønsberg kommune. Det er det også for Tønsberg Blikk og Montasje som har stått for båndtekking av 2150 kvadratmeter tak og utført annet blikkenslagerarbeid.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Tønsberg Blikk og Montasje AS
Ventilasjon:
Bryn Ventilasjon AS
Tiltakshaver:
Tønsberg kommune
Byggentreprenør:
WK Entreprenør AS

Helsetunet har 120 plasser og har vært utført som en generalentreprise der Norconsult har vært byggherrens representant.
– Det er første gang vi har deltatt i en generalentreprise. Her har Norconsult tatt alle avgjørelser. Det har gjort at vi har måttet prise våre tillegg, få dem akseptert for så å utføre dem. Det har til tider vært litt mer tungrodd, men har likevel gått veldig greit. Entreprisen har bidratt til at kvalitet på
materialer og utførelse har vært prioritert gjennom hele prosjektet i det som har blitt et høykvalitetssbygg, sier Hans Henrik Fagerås, prosjektleder entreprenør i Tønsberg Blikk og Montasje.

Prosjektet er blikkenslagerbedriftens største enkeltkontrakt noensinne med er verdi på rundt syv millioner.

– Det er ganske mye for blikkenslagerarbeid i et prosjekt, men så har vi også båndtekket 2150 kvadratmeter med dobbeltfals. Totalt har vi brukt nesten 30 tonn sink til taktekking og beslag. Det er benyttet gråblå Rørstadmarka skule består av nybygg av barneskole og flerbrukshall. Kostnadsrammen for prosjektet er 250 millioner kroner. Vbblikk har stått for beslag rundt alle
vinduer, gesimser og langs grunnmur. De har også hatt noe båndtekking av fasade, samt båndtekking av taket ved siden av inngangspartiet. Innvendig har de også produsert og levert et betydelig antall overgangsbeslag. De fleste beslag er i våtlakkert aluminium i RAL 7021 (mørk grå). Båndtekkingen er utført i blank sink i coilkvalitet fra VMZINC. Vbblikk har også levert takrenner og nedløp. Det er levert Grøvik nedløp på det meste av bygget, mens det i tilknytning til det bånd- tekkede sinktaket er levert takrenner og nedløp i blank sink. patinert Rheinzink på de fire store takene og Rheinzink grafittgrå til omramming av vinduer og stålbenker. Vi har også benyttet litt lakkert stål i prosjektet, sier prosjektleder Hans Henrik Fagerås i Tønsberg Blikk og
Montasje. Takene har en takvinkel på rundt 7 grader og har en rekke vinkler. Det har gitt blik- kenslageren fine faglige utfordringer. De har også laget store skjulte takrenner i sink som er helloddet med ekspansjonsskøyter.
– Hva har vært det mest krevende for dere i prosjektet?
– Det er bygget flere artiumer i bygget. Det har gjort det krevende å få fraktet materialer inn til tak, men vi fikk det til, sier Fagerås som også skryter av samarbeidet med leverandørene:

– Vi har som vanlig benyttet Stålprofil som leverandør. De har levert sinken og mer lokalt kan det ikke bli, sier Hans Henrik Fagerås som også opplyser at Weland har levert snøsikringen.

Andre Prosjekter