Totalentreprise på takarbeid

Publisert:

I Mellomveien 18 i Trondheim er det utført arbeid som en totalunderentreprise med omlegging av eksisterende skifer, og diverse annet arbeid på taket.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:

Blikkenslagermester Brækstad AS

 

Ventilasjon:

Teknisk Ventilasjon AS

 

Tiltakshaver:

Nye Mellomveien 18 AS

 

Totalentreprenør:

Trym Bygg og Anlegg AS

 

Arkitekt:

Norconsult AS

Det gamle ærverdige industribygget, som opprinnelig var brukt av Nidar sjokoladefabrikk, er omgjort til 52 leiligheter. I den forbindelse har Blikkenslagermester Brækstad AS hatt totalunderentreprise på takarbeidet, som omfatter omlegging av eksisterende skifer, inkludert komplettering, alt av blikkenslagerarbeid på tak og bygget generelt, samt levering og innsetting av 28 Velux takvinduer. I tillegg har de laget lufting på både tak og vegger på alle kobbhus. Dette har vært et utfordrende prosjekt med blant annet tekking av 27 kobbhus med buede tak, to store løkkupler, og tekking av flere piper på den gamle måten med trapping.

Ny maskin

Det ble investert i ny maskin som buet båndene kun for denne jobben. Taket er på rundt 1250 kvadratmeter, hvor det var firkant-skifer på hovedtaket og dråpeskifer på mansard. Blikkenslagerarbeidet som foregikk fra august 2019 til april 2020 ble utført i lakkert stål i fargen silver, fordi byggherre ikke ønsket å bruke sink som prosjektet hadde fortjent.

Ventilasjon

Teknisk Ventilasjon AS har montert balansert ventilasjonsanlegg til 52 leiligheter, hvor alle har separate boligaggregater fra østberg med innebygd slimline kjøkkenhetter. I den største leiligheten er det montert Systemair Save VSR 150 under tak. Inntak og avkast går via sjakter til kaldloft, hvor det er etablert et felles inntak og felles avkastkanal med vifter for å unngå mange takhatter.

Andre Prosjekter