Rabben barnehage: bygd med elementer

Publisert:

Rabben barnehage i Isfjorden i Rauma er bygd opp med elementer og har et ventilasjonsanlegg på 10 000 m3/h.

Fakta om prosjektet

 

Ventilasjonsinstallatør:
GK Inneklima AS


 

Blikkenslager:
Rauma Blikk AS

 

Tiltakshaver:
Læringsverkstedet AS

 

Hovedentreprenør:
Konsmo Fabrikker AS

 

Arkitekt:
Arkitektkontoret Kvadrat AS

Læringsverkstedet AS har vært utbygger av ny barnehage hvor Konsmo Fabrikker i Kristiansand har vært hovedentreprenør. De har bygd med prefabrikkerte veggelementer i høyde ca 3,25 meter og lengde inntil 14 meter. Utvendig veggkledning på prosjektet er montert på byggeplass. Bjelkelag og takstoler er prefabrikkert i tre. Totalt areal på barnehagebygget er på 900 kvadratmeter pluss loft. Taktekking er utført med Decra plater.

Rask bygging

Byggetid fra ferdig betonggulv til overlevering har vært omkring 18 uker. GK Inneklima AS har stått ansvarlig for ventilasjon og bygd opp et teknisk rom i andre etasje. GK Inneklima har hatt samarbeid med Læringsverkstedet i
mange år.
– Krav til luftmengder og energiforbruk er viktige momenter for at kunden skal føle seg tilfreds med inneklimaet. For å dekke luftmengdene i barnehagen er det montert et Gold RXE aggregat i teknisk rom på 10 000 m3/h, forteller prosjektleder Roy Hestbråten.

Vannbåren varme

Inntak av luft tas fra takhatter med avkastluft som blåses ut gjennom vegg med rist. Aggregatet har roterende gjenvinner med en virkningsgrad på 84,4 prosent og et varmebatteri med vann, effektbehov på 29 kw. Barnehagen har vannbåren varme i alle rom, varmepumpe med luft/vann plassert i et “forkammer” ved teknisk rom på loft og utnytter avkastluft fra ventilasjon.
Varmtvann tilføres fra varmepumpe som også sørger for gulvvarme. Kanalanlegget føres fra teknisk rom og ned i sjakter for 1. og 2. etasje. Her ligger kanalnettet i taket med avslutning i ventiler tilpasset systemhimling. Kanalnettet har spjeld på hovedstrekkene som kan justeres med riktige luftmengder for ventilene.

Andre Prosjekter