Det er RUL Invest AS med daglig leder Rune Larsen som kjøper opp Karlsen & Sønn AS. I tillegg til Fjell Blikk AS har RUL Invest også aksjemajoriteten i FBT Ventilasjon AS.

De fem ansatte i Karlsen & Sønn er flyttet fra Straume og ut til Bleivassvegen 62 på Ågotnes, hvor Fjell Blikks åtte ansatte holder til. Her skal de samarbeide tett om blikkenslagerarbeider og arbeid med tynnplater.

– Selskapene består i første omgang, men vi kommer til å samle verkstedproduksjonen hos Karlsen & Sønn, mens Fjell Blikk blir en ren montasjeavdeling, sier daglig leder Kenneth Gran i Fjell Blikk.

I en pressemelding forteller Rune Larsen at de ikke var i tvil da tilbudet om å overta Karlsen & Sønn dukket opp.

– Det var noe vi ønsket å gå videre med. Vi ser store muligheter for å utvikle selskapet sammen med andre selskap i gruppen vår. Samlokalisering med Fjell Blikk AS og nærhet til FBT Ventilasjon AS gjør at vi kan utnytte våre samlede ressurser og kompetanse på en god måte. Vi vil sørge for at den stolte arven fra Karlsen & Sønn videreføres, og at våre kunder fortsetter å komme tilbake til selskapet på grunn av kvaliteten vi leverer og servicen vi tilbyr, sier han videre.

Livsverk

Frank Karlsen, som har vært en sterk drivkraft i Karlsen & Sønn, går i forbindelse med oppkjøpet ut av selskapet.

– Karlsen & Sønn har vært en stor del av livet mitt. Det er gledelig å se at nye eiere med bred industriell erfaring overtar, og at de ønsker å utvikle selskapet videre. Jeg føler meg trygg på at vårt tradisjonsrike selskap er i gode hender, og vil takke ansatte, kunder og forretningsforbindelser for et godt samarbeid, uttaler Frank Karlsen.

Nå mangler det ikke på arbeid for de to tradisjonsrike firmaene som skal operere tett på hverandre. Foruten stor aktivitet på Sotra, kommer det også en del forespørsler fra bergensområdet. Noen ganger blir det også reiser til andre regioner. For eksempel gjorde de nylig en jobb på Fosnavåg utenfor Ålesund.

– Gjennom et selskap som vi har samarbeidet med fikk vi forespørsel om å levere et tørkeanlegg for tang. Foruten selve anlegget ble alle tilpasninger og innkassingene produsert på verkstedet på Sotra og fraktet til Sunnmøre for montering, sier Gran.

Et lignende anlegg er montert på Askøy, og det kan bli flere slike prosjekter.

Lokalene på Ågotnes samler både Fjell Blikk og Karlsen & Sønn.

Lokalene på Ågotnes samler både Fjell Blikk og Karlsen & Sønn.

Offshore

Nå satser de to firmaene på alt innen tynnplater, ikke bare tradisjonelle fasader og tak. Sammen kan de også lage tykkere tynnplater og levere flere typer produkter.

Fjell Blikk har også levert og montert vindvegger, ventilasjonskanaler og tilbehør.

Karlsen & Sønn har også hatt arbeid offshore. Selskapet har blant annet levert hundrevis av verktøyskap, malt karbonstål og andre deler til Statfjord-feltet og Gullfaks-feltet.

På land arbeides det blant annet med omsorgsboliger, blokker og skoler.

– Vi leverer også mye beslag til tømrerfirma, samt at vi monterer en del ventilasjon, sier Kenneth Gran.

Tørkeanlegg for tang er noe av det som nå fyller ordrebøkene fremover.

 

Fjell Blikk har godt med maskiner og utstyr til moderne blikkenslagerproduksjon.

Fjell Blikk har godt med maskiner og utstyr til moderne blikkenslagerproduksjon.