To menn i lys blå skjorte foran en stor maskin.
Maskinagenten dro inn en fem tonn tung fiberlaser på sin stand. Det vakte interesse. Her Eddy Authen (til venstre) og Simen Kire.

– Stadig flere blikkenslagere går til anskaffelse av fiberlaser

En fiberlaser har aldri før vært utstilt på en norsk blikkenslagermesse. Det vakte oppsikt og gjorde at Maskinagenten også fikk tredjeplass i Ventiståls kåring av beste stand.

Fiberlanseren som ble vist frem hadde et arbeidsområde på 1500x3000 mm og var kjøpt av Aamodts Blikk og Ventilasjon i Kristiansand. På messa på Gardermoen fikk mange andre skuelystne ta maskinen i nærmere øyesyn.

– Det er veldig moro å vise frem en så stor maskin på en messe her hjemme. Det er første gang at det er en fiberlaser på en norsk blikkenslagermesse. Vanligvis bruker vi tre dager på å installere en slik maskin. I forkant av messa greide vi det på sju timer. Med alle mann på dekk, gikk det så akkurat, sier Eddy Authen i Maskinagenten.

Han forteller om økende interesse for fiberlasere hos norske blikkenslagere.

– Stadig flere blikkenslagere går til anskaffelse av fiberlaser. De moderniserer seg og ser muligheter, ikke bare innenfor blikk og ventilasjon, men også innenfor tykkere plater og nisjeprodukter. Med ny teknologi kan bransjen gå mer i retning av mekanisk industri, sier Authen.

Powered by Labrador CMS